Zostaw chleb razowy, jeśli chodzi o szynkę to gdybyś poczytał trochę o procesie produkcji wędlin - myślę, że wolałbyś upiec sobie kawałek indyka i pokroić w plastry. Zamiast żółtego sera możesz posmarować chleb masłem.
Lorane, idę dziś na zakupy zjadłabym konia z kopytami %-) Dobra to jem te 1900 jak Ruda i obli każe, ale większe węgle powodują u mnie ochotę na słodkie :-( Najlepiej się czuję u mamy w weekendy, zawsze jest duzo mnięska i rybów i warzyw i masło i chleb razowy żytni... iiii jestem głoooodna!!!%-)
7.00 -100g płatków owsianych 300 ml mleka i 2 jajka /DODAJ JESZCZE TROCHE SERA BIAŁEGO BO CHYBA MAŁO BIAŁKA ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 7.30 -koktail na mase Odlewamy 1 kubek maślanki do wysokiego naczynia. Następnie dodajemy 4 łyżki granulowanego - [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Siemka, mam pytanie co do chleba. Obecnie jem chleb razowy mieszany (2000 mąka żytnia, 750 pszenna, robiony na naturalnym zakwasie) i jedna kromka waży tam 40g. I to wydaje mi się strasznie duzo, ale to na pewno jest przez to ze jest tam dosyć mocno podpieczona skórka. Czy ja powinienem tą skórkę odkroić i wtedy ważyć czy jak??? Bo juz 4 kromki to [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
nie zwracam uwagi na takie pierdoły, nie jestem kulturystą :-) chodzi o to, że mąka pszenna jest oczyszczona i przetworzona. Chleb razowy mniej rpzetworzony, mniej syfu